Wat (online) te doen in je vrije tijd?

Op dit moment kunnen we onze vrije tijd nog maar op een paar manieren vullen. Zo zijn er studenten die bijspringen in de zorg, kun je de natuur opzoeken (volgens de richtlijnen uiteraard) of kunnen we ons online vermaken. Om je een beetje wegwijs te geven in online initiatieven/cursussen/interessante sites/etc. staat hieronder een overzicht met diverse dingen die je op dit moment kunt doen. Zo kun je je medische kennis op bepaalde manieren verbreden, maar zijn er ook genoeg manieren om dingen buiten je studie te ontdekken. Veel plezier en wie weet beschik jij over een tijdje wel over nieuwe vaardigheden of interessante weetjes!

Vrijetijdsbesteding:

KoffieCo podcast: in de verschillende podcast afleveringen worden medisch specialisten in de breedste zin van het woord geïnterviewd. Zo proberen ze een eerlijk beeld te kunnen schetsen van de verschillende vakgebieden en initiatieven binnen de medische wereld.

Studium Generale biedt verschillende online lezingen en andere initiatieven aan, het programma en meer info is hier te vinden

Leer een nieuwe taal! (dit kan ook altijd handig zijn voor coschappen in het buitenland)

Op deze site kun je online virtuele museumtours volgen, zo kun je toch nog een beetje cultuur snuiven, ondanks dat alle musea dicht zijn.

Medische vrijetijdsbesteding:

VCMS Maastricht zet iedere week een kennispost online van een bepaald thema. Tevens bieden ze nu ook podcasts aan op Spotify.

Daarnaast heeft VCMS NL hun hechtvideo’s openbaar gesteld. Hechtsets zijn op dit moment nog steeds te koop via Pulse. Helaas kun je ze niet ophalen bij ons pulsehok, aangezien de universiteit gesloten is, je zult ze dus thuis moeten laten bezorgen. Hier zijn ze te koop.

Op deze site kun je operatievideo’s bekijken.

Over de jaren heen zijn er ook veel Ted talks over geneeskunde aan bod gekomen. Op deze site vind je de Ted talks die hier specifiek over gaan.

De anatomische les met Ria Bremer is een tv programma over medische geschiedenis. Ria Bremer gaat in musea en bibliotheken op zoek naar bijzondere en belangrijke momenten in de geschiedenis van de geneeskunde. Ze doet dat samen met medisch historicus prof.dr. Mart van Lieburg.

COVID-19 informatie:

VirtualMedSchool heeft een specifiek AbcdeSIM level voor de diagnostiek van COVID-19 ontwikkeld en deze is gratis beschikbaar op deze site.

Op AMBOSS is er een learning card over COVID-19 beschikbaar gesteld voor iedereen. Normaalgesproken moet je een account hebben om in het systeem te kunnen. De learning card is in het Engels. Mocht je je klinische kennis over COVID-19 wat uit willen breiden of ben je nieuwsgierig naar de medische achtergrond, kijk dan hier op de site.

Op deze site is veel info over de klinische kant van het coronavirus te vinden.

En ten slotte nog wat tips om de quarantaine goed door te komen:

Om je online (samenwerkings)vaardigheden te verbeteren.

UM Sports biedt een alternatief online programma aan. Daarnaast kun je je als lid van UM Sports aanmelden voor FitSnacks.tv: Stuur een mailtje met je naam naar umsports@maastrichtuniversity.nl

De universiteit heeft hier aangegeven hoe je in contact kunt komen met vertrouwenspersonen en psychologen bij eventuele angst, stress of andere dingen waar je nu tegenaan loopt.

UM Career Services biedt daarnaast nog Online Career Modules aan.


En mocht je een deel van je vrije tijd nog in willen vullen d.m.v. een baantje, kijk dan eens op onze vacaturepagina!