Rosalind Franklin Contest

De Rosalind Franklin Contest (RFC) is een interfacultaire wedstrijd die teams van alle geneeskunde faculteiten in Nederland uitdaagt om de ´kennis en kunde´-strijd aan te gaan. Het idee voor een interfacultaire geneeskundewedstrijd komt vanuit Berlijn, waar voorheen door de Charité universiteit de Benjamin Franklin Contest werd gehouden en nu als Goethe Contest in Frankfurt jaarlijks plaatsvindt. Alle geneeskundefaculteiten in Nederland mogen één team opgeven voor het RFC om de eer van de faculteit te verdedigen, waarbij gemotiveerde studenten de kans krijgen om te excelleren. Daarnaast is dit ook hét moment om geneeskundestudenten te ontmoeten vanuit alle faculteiten en zowel sociale als professionele netwerken uit te breiden. En, natuurlijk, om na de inspanningen met z´n allen het succes van deze vijfde Rosalind Franklin Contest te vieren in het mooie bourgondische Maastricht.

Tegenwoordig wordt er niet alleen van studenten verwacht dat zij goede kennis hebben en vaardigheden beheersen, maar wordt er ook steeds meer nadruk gelegd op samenwerken in teamverband en sociale vaardigheden. Omdat dit laatste wat moeilijker te testen is op één dag, hebben wij besloten de focus te leggen op medische kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn een goede samenwerking en slimme tactiek ook essentieel voor het winnen van de Contest!

Deze dag zijn niet alleen geselecteerde teams welkom, maar wordt er ook gerekend op support vanuit de verschillende universiteiten. Ook zij kunnen deelnemen aan bepaalde onderdelen van de wedstrijd en maken kans op vele mooie prijzen. Houd voor updates de website in de gaten.

Contact: rfcontest@maastrichtuniversity.nl​
Website: www.rfcmaastricht.nl

Leden

Voorzitter Wessel Vos
Secretaris Ankie Thoolen
Penningmeester Emma van Loon
Commissaris Integratie Joris van Buul
Commissaris Promotie Giulia van der Veen
Wedstrijd Wessel Vos
Marijne Borgmans
Imke Janssen
Logistiek Ankie Thoolen
Lisanne Lenders
Joris van Buul
Acquisitie Emma van Loon
Alessandro Bubalo
Lieve Kamps