tamarDe lente komt er weer aan, het zonnetje begint weer te schijnen: tijd om eropuit te trekken! Lekker een terrasje pakken en eindelijk eens naar de andere kant van de stad fietsen zonder dat je van je fiets af wordt geblazen door die harde wind of zeiknat regent. De altijd gezellige Gouverneur en de (net verbouwde!) Fallstaf kent iedereen inmiddels al wel, dus daarom hier wat minder bekende pareltjes die ook zeker een bezoekje waard zijn!

De brandweerkantine

De brandweerkantine is een hip en modern restaurant in Maastricht. Het gebouw was vroeger een brandweerkazerne, maar sinds 2015 wordt het gebruikt door de horeca. Als je in de stad woont heb je geluk, want het ligt namelijk een beetje in het Westen van de stad. Maar ook als je iets verder moet fietsen, is een bezoekje de fietstocht zeker waard.

Capucijnenstraat 21
6211 RN Maastricht
http://brandweerkantine.nl/

brandweerkantine
Corner bakery
Midden op het vrijthof tussen alle terrasjes, is er één terrasje met mintgroene stoelen: de corner bakery. Zo zoet als het interieur er is, zo zoet zijn ook alle gerechten op de kaart.
Ze hebben er enorme milkshakes (met donuts!), heerlijke broodjes, stukken taart en wafels, maar ook avondeten. Vooral de milkshakes zijn een aanrader. Zulke enorme zoete kunstwerken kan je bijna nergens anders vinden.

Vrijthof 12
6211 LD Maastricht
https://www.cornerbakeryamsterdam.com/

cornerbakery

Wonderwoud
Fan van planten en vegetarisch/veganist? Dan is wonderwoud de perfecte combinatie voor jou. In dit café kan je lekker ontspannen omringd door de mooiste en gekste planten. En het leukste? Je kan deze planten kopen om daarna je kamer ermee te versieren en deze net wat exotischer te maken.

Boschstraat 75a
6211AV Maastricht
https://www.wonderwoudplanten.com/
wonderwoud

Pluk cats and coffee
Ja, het bestaat. Sinds kort. Een café met katten. Voor de kattenliefhebbers.
In het café lopen 5 geadopteerde katten rond: Miley, Pip, Pimmie, Siem en Charlie. Op deze plek kun je dus naast een lekkere kop koffie of thee ook nog lieve katten aaien! Perfect dus als je even een pauze nodig hebt van het studeren of je eigen huisdier mist die de week doorbrengt bij je ouders.

Grote Gracht 40
6211SX Maastricht
https://www.plukcatsandcoffee.com/

pluk

Rumors
Hier kun je terecht voor lekker eten, cocktails en meer. Je kunt er overdag lunchen, maar ook ’s avonds kun je er zitten. Binnen en buiten, dus ideaal als het ’s avonds wat kouder is of we te maken krijgen met het onvoorspelbare Nederlandse weer.
Dit tentje ligt in een zijstraatje van het OLV en is de perfecte hotspot om lekker te borrelen met vrienden.

Koestraat 13
6211HR Maastricht
https://rumorsmaastricht.nl/

rumors

Café Zuid
Het mooiste aan Maastricht is toch wel de Maas. En laat het terras van dit café nou precies aan de Maas liggen. Schijnt de zon? Ga hier heerlijk op het terras zitten en geniet van het uitzicht.
Maar dit café is meer dan alleen terras, je kunt ook lekker binnen zitten en daar wat lunchen of te ’s avonds wat te eten.

PLEIN 1992 NO 15
6221 JP Maastricht
http://www.cafezuid.nl/

zuid

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk: https://www.msvpulse.nl/boekaanbevelingen-voor-de-geneeskundestudent/