Benieuwd wat de toekomst voor jou in petto heeft? Ga dan op zoek naar jouw geboortedatum en aanschouw wat het universum met jou van plan is. 

Ram (21 maart t/m 19 april)

Jouw zelfvertrouwen is een vloek en een zegen, dus wees voorzichtig bij het invullen van de volgende VGT. Deze week zal rijk zijn met inspiratie voor je volgende ervaringskaarten. Gaat het je lukken om de Fessa uit te spelen én je PG te halen dit blok? Probeer niet altijd jezelf op de eerste plek te zetten, maar laat je bierpong partner ook een poging wagen. Loop de supermarkt eens binnen zonder boodschappenlijstje, wie weet wat er op je pad komt. 

Stier (20 april t/m 20 mei)

Jouw voorliefde voor stabiliteit gaat invloed hebben op je toekomst, dan toch maar de 9 tot 5 van de dermatologie? Maar weinig zal het binnenkomen van ome DUO de komende tijd toppen, maar een rondje geven gaat er niet van af. “Better safe than sorry” is jouw levensmotto in deze periode, gaat dat je titel van laffe borrelaar opleveren? Zorg dat je af en toe een momentje rust neemt, met een lekker muziekje en kopje thee versla je de stress van CAT, tentamen, of Pscribe.

Tweelingen (21 mei t/m 20 juni)

Je bent vlot met woorden deze tijd, dat komt goed van pas tijdens je SPC, kijk wel uit dat je op een later moment niet je mond voorbij praat. Het gezicht dat je opzet in de OWG is niet hetzelfde als die je laat zien in je sociale kringen, zorg daarom dat je jezelf blijft. Jouw creatieve inspiratie bereikt een hoogtepunt, wellicht kun je dat omzetten in een mooi onderwerp voor je Academisch Schrijven essay of een mooie casus om je CAT over te schrijven. 

Kreeft (21 juni t/m 22 juli)

Het wordt tijd om jouw studentenkamertje toch meer thuis te maken, gaat het je lukken om een kamerplant in leven te houden? Je ervaart mogelijk wat opstart problemen in een nieuwe OWG of andere kring, maar als mensen je leren kennen gaat het geleidelijk aan steeds beter. Wellicht wordt er deze tijd beroep gedaan op jouw rol als papa of mama van je vrienden, dus bereid je voor op het thuis brengen van menig aangeschoten medestudent. 

Leeuw (23 juli t/m 22 augustus)

Bij het bespreken van PG zul je misschien feedback krijgen waar je je niet in vindt, negeer het niet, maar ga het gesprek aan. Bij het aandoen van je witte jas voel je mogelijk een gepaste trots, maak er werk van dat het niet overslaat in arrogantie. Laat je DFS partner het spits afbijten, hun succes geeft je misschien net dat zetje om ook vol vertrouwen jullie skillscoach te overtuigen dat jij de fijne kneepjes van het vak begrepen hebt. 

Maagd (23 augustus t/m 22 september)

Jouw aandacht voor detail komt goed van pas in de medische beeldvorming, de kleinste pneumothorax kun je op een röntgenfoto onderscheiden en geen gezwel gaat aan jouw zicht voorbij. Informatieverwerking gaat je steeds beter af, wellicht ben jij degene die nog voor generaties aan studenten samenvattingen en uitgewerkte casussen op studydrive zet. Helaas kan je je perfectionisme niet altijd tevreden stellen, neem af en toe genoeg met wat je hebt.  

Weegschaal (23 september t/m 22 oktober)

Als weegschaal ben je eindeloos op zoek naar balans, en hoewel die af en toe moeilijk te vinden is in het drukke studentenleven, maar neem naast je overvloed aan sociale contacten ook een momentje voor jezelf. Je bent een echte teamspeler, wat je in de toekomst een waardevolle bijdrage maakt in het MDO. Kijk wel uit voor keuzestress komende tijd, soms is je eerste idee stiekem toch het beste. Tenslotte zul je genoegen moeten nemen dat je niet iedereen tevreden kan houden.

Schorpioen (23 oktober t/m 21 november)

Jouw onuitputbare ambitie maakt je een ideale kandidaat voor de moordende competitie in een aantal specialismes. Speel in op die drive door nu al een stapje voor te vergaren op de rest, benader oud-tutoren, blokcoördinatoren of anderen connecties die je gelegd hebt of je niet al mee kan schrijven aan lopend onderzoek. Je vastberadenheid is een zegen, maar vergeet niet om een open blik te houden op niet alleen de toekomst, maar ook zeker op de mogelijkheden van het heden. 

Boogschutter (22 november t/m 21 december)

Zorg dat je deze dagen open staat voor avontuur, wie weet wat voor verhalen je dan meemaakt. Denk dus nog een keer na als je besluit naar huis gaat als de Platielstraat om 2 uur zijn  deuren sluit. Je bent altijd op zoek naar iets nieuws, dus verdiep je eens in de specialismes die een breed scala aan patiënten zien. Jouw heerlijke gevoel voor humor snijdt aan twee kanten, voor je het weet voelt de (simulatie)patiënt zich niet serieus genomen door jou.

Steenbok (22 december t/m 19 januari)

Het grootste gevaar voor jou is dat de studie je leven dicteert, laat uni op de uni een praat eens over wat andere dingen aan de eettafel. Met jouw passie voor werk en je intrinsieke motivatie voor je carrière zul je echt uitmunten als gespreksleider, met jou aan het roer zal iedereen de lastigste van casussen nog doorgronden. Bedenk dat er ook successen in het leven zijn die niet op een CV te plaatsen zijn, je hebt misschien wel een aanleg voor workaholic-achtige trekjes.  

Waterman (20 januari t/m 18 februari)

Laat je deze tijd niet tegenhouden door een tutor die van alles meent te vertellen in de onderwijsgroep, daar is het PGO niet voor gemaakt. Ook vier uur aan een tentamen zitten is niet jouw cup of tea, maar wees bereid concessies te maken, niet alles kan zomaar veranderd worden. Benut je streven voor nieuwe ideeën binnen en buiten het onderwijs. Vrijheid en jezelf zijn zijn kernwaarden voor de waterman, laat je op dat gebied ook zeker niet inperken!

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Hoe graag je het ook nog even zou willen uitstellen, sommige problemen zul je nu toch head on aan moeten pakken. Laat je niet overweldigen door alles dat de komende tijd op je af komt, houdt een koel hoofd en wees niet bang om om hulp te vragen wanneer je die nodig hebt. Emoties hebben nog wel eens de neiging om de overhand te nemen, maar probeer ook nog rationeel na te denken. Mocht je je in een nieuwe omgeving bevinden de komende tijd, dan zul jij je nog verder weten te ontplooien, een vreemde sfeer geeft juist kansen om nieuwe dingen te leren.

Misschien ook interessant voor jou