Als geneeskundestudent zijn we natuurlijk heel erg druk met studeren, leren, feestjes (nu in corona even niet helaas) of met vrienden afspreken. Maar er is natuurlijk altijd tijd voor onze grote vriend Instagram. En laten er daar nou tal van leuke accounts zijn die het leven van een geneesko net een beetje leuker, makkelijker of grappiger maken. Van meme-accounts (de meerderheid van deze lijst) tot wat serieuzere accounts waar handige info op te vinden is, voor bijvoorbeeld VGT’s of coschappen. Ik zou zeggen: volg ze en geniet!

  • @meilandmedischememes

Dit is een geweldig account en moet je zeker niet missen! Hier komen de herkenbaarste memes voorbij voor co-assistenten. Van het achternalopen (oh nee rennen) van de assistenten tot het (proberen te) beoordelen  van een thoraxfoto. Martien heeft altijd wijze quote waar je je in herkent!

  • @meilandradiologiememes

Dit account ligt in het verlengde van het bovenstaande en geeft de leukste memes van Martien toepasbaar op allerlei radiologische gekke momenten, zoals de kabel van het echoapparaat die in de knoop zit of het stellen van een zeldzame diagnose. 

  • @compendiumgeneeskunde

Dit is de instagrampagina van compendium. Zij delen vaak leuke nieuwsfeitjes in hun story over geneeskundige onderwerpen, maar ook zetten ze herkenbare tiktok’s op hun pagina of zie je oefenvragen voor de VGT. Dit is dus wat meer een serieuze pagina, maar zeker niet te missen in je feed!

  • @medmemes_um

Geen idee wie hier achter zit, maar dit zijn ook heerlijke memes over geneeskunde en omdat dit ook echt van de UM is, komen er voor de Maastrichtse student heel herkenbare zaken voorbij: tutorials, epass en natuurlijk de hack van begin 2020. 

  • @medischememes

De meme accounts blijven maar komen. Als geneeskundestudenten hebben we het gelukkig dus niet zo druk dat we alleen nog maar kunnen studeren. Er is nog tijd zat om memes te maken over onze levens. Dit account is ook zeker weer een aanrader!

  • @ome_duo

Deze is niet alleen voor de geneeskunde student, maar voor alle studenten. Ome Duo, de officiële studentensponsor van alle leenmaatjes in Nederland kan er ook wat van en deelt de leukste plaatjes. 

  • @helpdecoassistent

Deze instagrampagina deelde in eerste instantie allemaal tips voor de co-assistent (hoewel de bachelorstudent hier ook handig gebruik van kan maken). Sinds een maandje heeft deze instagrampagina ook een website gelanceerd (helpdecoassistent.nl) waar allemaal onderwerpen uitgelegd worden: van cardiologie tot psychiatrie. Dit is gemaakt door allerlei verschillende co-assistenten en komt supergoed van pas!

  • @vgtcursus

Dit is een hele handige pagina voor je VGT. In de stories van dit account komen vaak oefen VGT vragen voor en ook hebben ze altijd een leuk dinsdagdenkertje: een origineel dilemma over iets in de zorg. 

Misschien ook interessant!